top of page

Afl 9 & 10. Duitse wijn met Chanan Wisse, sommelier Scheepskameel

In aflevering 9 gaan we de grens over naar onze oosterburen met Chanan Wisse, sommelier bij restaurant Scheepskameel en importeur bij Wijnkameel. De missie van de mannen van Scheepskameel is de Duitse wijnen letterlijk op de kaart zetten in Nederland. Zo schenken ze bij Scheepskameel vooral Duitse wijn en importeren ze zelfs uitsluitend Duitse wijn. Een Duitse wijn pak je misschien wat minder snel uit de stelling dan een Frans, Spaans of Italiaans wijntje, maar waarom? Er wordt in Duitsland namelijk waanzinnige wijn gemaakt en Duitsland is steeds geschikter als land om wijn te produceren.


Samen met Chanan maken we een deep-dive in de wereld van Duitse wijn waarbij we niet alleen leren over de populaire Duitse druiven maar ook het effect van klimaatverandering en de verschillende typen bodem ter sprake komen. Leer met ons mee over Duitse wijn. Prost!


Aflevering 9

Aflevering 10: De Proeverij

In deze proefaflevering trekken we 3 Rieslings open en brengen we direct in de praktijk hebben wat we hebben geleerd van Chanan aan de hand van 3 bijzondere wijnen. Proef je mee?

2021 - Nik Weis, Wiltinger 'Alte Reben', Riesling

2021 - Aldinger, Riesling 'Alte Reben'

2021 - Wagner Stempel - Porphyr riesling


37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page