top of page

Het begin van Wijnsnobs, de podcast

Hallo, aangenaam. Wij zijn Frits & Sophia, de bedenkers en makers van Wijnsnobs.


Altijd al een snob willen worden

Het idee ontstond tijdens de eerste lockdown. Combinatie verveling en interesse, zeg maar. Een podcast waar je als wijnliefhebber zonder enig verstand van wijn meer kan leren. Bestaande podcasts en media werden indertijd vooral gemaakt door mensen met erg veel kennis en dat zorgt toch voor een bepaald instapniveau. Een podcast over wijn, maar dan dus níét gemaakt door snobs eigenlijk. Dikke korrel zout en (het idee voor) de podcast Wijnsnobs ontstond. Lijsten met onderwerpen werden bedacht, apparatuur aangeschaft en plannen gemaakt. Maar de wereld ging weer open en zo verdween de podcast in wording naar de achtergrond.


Zomer 2022: het plan in actie

Na er vaak over gesproken te hebben, met enige bedenkingen of we het ooit nog zouden doen, zelfs overwogen de apparatuur te verkopen, is toch het moment daar. Soof heeft wat tijd over en zorgt ervoor dat de plannen in de praktijk worden gebracht.


Een podcast maken over wijn, maar zonder zelf kennis te hebben - hoe dan? Daar nodigen we experts voor uit. Sommeliers, wijnmakers, wijnverkopers en andere wijnkenners schreven we liefdesbrieven met een groot verzoek om in onze podcast te gast te zijn. En tot onze blije verbazing werd er veelal ja gezegd! Niet veel later zaten we in het lege restaurant van Chateau Amsterdam de eerste aflevering met oprichter Tom Veugen op te nemen. Dat was even spannend, maar vooral ontzettend vet. Kijk ons nou - net echt.


Daar zijn we!

Inmiddels staan de eerste afleveringen online en zijn wij super enthousiast. Wij hopen natuurlijk dat jij als luisteraar ook enthousiast bent en er meer van opsteekt. We horen graag wat je ervan vindt via onze instagram (@wijnsnobs) en je kan ons ook altijd mailen via podcast@wijnsnobs.com. Is er een onderwerp waar jij graag over meer wil leren, of ben/ken je een expert die perfect zou zijn voor de podcast? Dat horen we natuurlijk ook graag.


Groetjes Frits en Soof


2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page